Cute Red Pencil

luni, 9 ianuarie 2012

"Copilul apelor" , de Emily Diamand

Niciun comentariu:

Am început să citesc "Copilul apelor", de Emily Diamand. Am ajuns deja la pagina 102. E o poveste tristă şi în acelaşi timp, plină de aventură. Întâmplarea se petrece în secolul XXII.
  E vorba despre o fată de treisprezece ani, Lilly Melkun, care are o pisică maritimă. Întoarsă de la pescuit, Lilly observă că tâlharii invadaseră satul şi îi omorâseră bunica, singura persoană care mai avea grijă de Lilly.
Dar tâlharii o mai furaseră şi pe fiica Prim-ministrului, Alexandra Persephone Olivia Randall. Aceasta stătea în casa doamnei Denton. Peste noapte, tâlharii veniseră şi o răpiseră pe fetiţă.
 Doamna Denton vrea s-o ajute pe Lilly. Îi spune că ar vrea să-l convingă pe Prim-ministru să dea răscumpărare tâlharilor. Prim-ministrul se împotriveşte şi vrea ca toţi bărbaţii sau băieţii din sat care sunt apţi să lupte, să pornească în război asupra tâlharilor. Chiar şi cel mai bun prieten al lui Lilly, Andy, este luat. Aşa încât, Lilly află ce obiect ar vrea să le dea doamna Denton drept răscumpărare tâlharilor (o rămăşiţă din epoca computerelor ).  Lilly o fură din debaraua casei doamnei Denton, apoi îşi tunde părul ei scurt, deghizându-se în băiat şi porneşte la drum...

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Am citit cartea "Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine" de Anne Fine

Niciun comentariu:
Cartea
  Acum o lună am citit cartea "Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine" de Anne Fine. Este o poveste amuzantă de Crăciun. Un băieţel , numit Ralph, are parte de un Crăciun cam urât din cauza rudelor lui ciudate.
Cel mai mult în această carte m-au amuzat scrisorile pentru Moş Crăciun şi de la Moş Crăciun. M-a amuzat P.S.-ul din scrisoarea lui Ralph, dar şi scrisoarea "dură"  de la Moş Crăciun. Suna cam aşa:
" DACĂ MAI SCRII O SCRISOARE CA ASTA, COPILAŞ,  AM SĂ INTRU PE FURIŞ ÎN CAMERA TA, LA LĂSAREA NOPŢII ŞI AM SĂ-ŢI SUG CREIERUL DIN CAP CU UN PAI, PE CARE AM SĂ ŢI-L BAG ÎN NAS. DUPĂ AIA, AM SĂ-ŢI FUR TOATE CADOURILE.
CU DRAG, MOŞ CRĂCIUN"
Un "Moş Crăciun" cam brutal, nu? Ei bine, se pare că unchiul Tristram cam uitase că se află în pielea lui Moş Crăciun...
Cam aşa se petrece un Crăciun ciudat, într-adevăr.
Citiţi această carte, pentru că o să vă placă foarte mult!!

Am terminat "Sirenele din camera 11"

Niciun comentariu:
Heather Dyer, autoarea cărţii "Sirenele din camera 11"
Am terminat "Sirenele din camera 11"!!
Secretul sirenelor n-a fost aflat....
...Însă putea fi!! Directorul hotelului "Grand", Domnul Harris, consideră că familia Flot (familia celor trei sirene deghizate în oameni în scaune cu rotile) este cam ciudată. Într-un târziu, află că sunt nişte sirene şi de aceea, pentru a deveni cunoscut  , cheamă televiziunile şi ziarele, pentru a le arăta ce creaturi fantastice are el în hotel. Însă Toby le trimite pe cele trei sirene  pe ultimul vapor al sezonului, aşa încât visul Domnului Harris se spulberă.
Vă amintiţi că am spus că Toby este un băiat orfan. Ei bine, familia Flot i-a povestit verişoarei Domnului Harris (Margot) că Toby este de fapt fiul Ducelui de Dudley. De aceea, familia de sirene i-a oferit lui Toby inelul Ducelui. Acest Duce murise, deoarece vaporul pe care călătorea se scufundase. Dar fiul lui (Toby) fusese îngrijit de sirene şi apoi lăsat pe mal, de unde Margot îl luase. E adevărat că este fiul Ducelui de Dudley, deoarece Toby fusese găsit într-o plapumă pe care era scris DD...

miercuri, 4 ianuarie 2012

"El Zorab" - George Coşbuc

Niciun comentariu:
 Ieri am citit poezia "El Zorab" de George Coşbuc şi , deşi e foarte tristă, mi-a plăcut foarte mult.
George Coşbuc
E vorba despre un arab, Ben-Ardun, care era foarte sărac. Copiii şi nevasta lui mureau de foame. Aşa încât a hotărât să-şi vândă calul , El Zorab, paşei. Paşa îi dă 1000 de ţechini pe acest cal, dar atunci, Ben-Ardun îşi dă seama că nu poate renunţa la cal.

                 " -Copiii mei cum să-i îmbun
                   Nevestei mele ce să-i spun,
                   Când va-ntreba de El-Zorab
                   Va râde-ntregul neam arab
                   De bietul Ben-Ardun!"


Atunci îi spune paşei să-i dea calul înapoi, însă paşa se împotriveşte. Supărat, Ben-Ardun îl jigneşte pe paşă:

                 "-Al tău? Acel care-l crescu
                  Iubindu-l, cine-i: eu ori tu?
                  De dreapta cui ascultă el,
                  Din leu turbat făcându-l miel?
                  Al tău? O, paşă, nu!
"

Paşa trimite eunucii să-l biciuiască pe Ben-Ardun, însă arabul scoate un pumnal şi îşi omoară calul...
Mai bine să moară decât să rămână cu paşa...

"Sirenele din camera 11" de Heather Dyer

Niciun comentariu:
 "Sirenele din camera 11" - îmi place foarte mult această carte.
  Este vorba de un băieţel orfan,  îngrijit de personalului hotelului "Grand", de pe malul mării. Băieţelul se numeşte Toby. Într-o zi, acesta zăreşte în ocean o sirenă numită Eliza. Toby se împrieteneşte cu ea şi cu părinţii ei, Albert şi Gaynor. Aceştia i-au dăruit lui Toby un inel preţios, al unui duce. Mai mult decât atât, milioane de oameni căutau de secole inelul acesta şi nu-l găsiseră. Şeful hotelului, domnul Harris, observă comoara de pe degetul lui Toby şi hotăreşte să găsească restul comorii. Ascunzătoarea sirenelor poate fi aflată, aşa încât Toby, verişoara unchiului Harris şi Căpitanul le deghizează pe cele trei sirene şi le cazează la hotelul "Grand", în camera numărul 11.
Atât am citit din această carte. E foarte frumoasă şi sper să o citiţi şi voi.

marți, 3 ianuarie 2012

UCP (Uriaşul cel Prietenos) de Roald Dahl

Niciun comentariu:
  

Tocmai am terminat de citit "Uriaşul cel Prietenos". E o carte foarte frumoasă. Pur şi simplu, nu mă mai puteam dezlipi de ea.
   E vorba de o fetiţă orfană, Sophie, care este luată într-o noapte de un uriaş. Acest uriaş (care se numeşte UCP, adică "Uriaşul cel Prietenos") suflă vise în camerele oamenilor, atunci când dorm. Însă ceilalţi nouă fraţi ai săi ( Înghite-Hălci, Sfarmă-Oase, Prinde-Oameni, Molfăie-Copii, Stoarce-Carne, Înfulecă-Potroace, Zdrobeşte-Fete, Strânge-Sânge şi Băiatul-Măcelar) se duc în fiecare seară şi mănâncă oameni. Sophie şi UCP nu pot suporta ca aceşti uriaşi să înfulece oameni noaptea, aşa încât, hotărăsc să-i sufle un vis Reginei Angliei, în care 9 uriaşi de cincisprezece metri înfulecă în fiecare seară femei, bărbaţi, copii. UCP şi Sophie o ajută pe Regină să-i prindă pe uriaşi.